U trendu

DS S protiv izgradnje koja narušava arhitektonsko nasleđe

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da su protiv politike koja izgradnjom novih poslovnih objekata na mestu zgrada koje moraju biti pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulture pokazuje odsutnost za očuvanje starog arhitektonskog nasleđa u Beogradu.

Gradski odbor DS S-a smatra da najavom gradske uprave i izmenama PDR za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Namanjine ulice se nastavlja narušavanje starog arhitektonskog nasleđa Beograda.

Protive se i najavi urbanističkih promena na Kosančićevom vencu gde se, kako saopštavaju, planira izgradnja 20 hiljada kvadrata javno-kulturnog komercijalnog sadržaja.

Smatraju da se takvim odlukama polako, ali sigurno briše istorijsko arhitektonsko nasleđe i grad kao takav gubi sliku svoje kulture koje nikako ne sme da se oderekne niko.

Navode da se, takođe, oglašavaju i razni biznismeni koji su, tvrde, sebi dali za pravo da podsticanjem divlje gradnje u Beogradu urušavaju grad i učestvuju u legalizaciji divlje gradnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.