U trendu

Dve nove zgrade biće izgrađene na mestu ‘smrdljivih’ zgrada

Problem stanara koji su kupili stanove u takozvanim „smrdljivim“ zgradama na Novom Beogradu biće rešen tako što će biti izgrađene dve nove zgrade na istoj lokaciji, a postojeće će biti srušene, izjavio je danas direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.

„Od samog početka ovog problema u naselju Dr Ivan Ribar pokušavamo da izađemo u susret željama stanara i zajedno se nalazimo u ovom problemu. Što se tiče i Građevinske direkcije i resornog ministarstva koje je jako puno pomoglo u rešenju ovog problema, spremni smo da na postojećim lokacijama izgradimo nove, zdrave objekte i nadamo se da ćemo tako ispuniti želje stanara“, rekao je Šurlan.

On je podsetio da problem sa neprijatnim mirisima, koji je nastao objektima broj 1 i 3 u naselju „Dr Ivan Ribar“ traje oko godinu dana i da je utvrđeno je hemijsko zagađenje u zidovima zgrada.

„Kontinuirano pokušavamo da dođemo do rešenja i nudili smo nekoliko mogućih načina. Uspeli smo da rešimo problem za 60 porodica, odnosno da obezbedimo ili raskid ugovora ili preseljenje u druge stanove“, rekao je Šurlan.

On je dodao da će za preostale kupce stanova problem biti rešen tako što će se napraviti dve nove, zdrave zgrade na istoj lokaciji, pošto postojeće budu srušene.

„Za 139 stanara očekujemo da ćemo u roku od godinu i po dana imati gotove stanove i omogućiti im da se usele u njih“, kazao je Šurlan i dodao da oni ne treba da brinu jer će Direkcija i dalje, dok se ne budu izgradile nove zgrade davati novčanu kompenzaciju.

„Kada je problem nastao mi smo svim stanarima ponudili novčanu kompenzaciju zato što ne mogu da koriste svoj stan u vrednosti od sedam evra po kvadratnom metru na mesečnom nivou i nameravamno da to nastavimo sve dok se problem ne reši i stanari ne budu u mogućnosti da se usele u svoje nove stanove“, poručio je Šurlan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.