U trendu

Dveri: Sačuvati EPS, podrška sutrašnjem protestu radnika u Lazarevcu

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da podržava protest radnika Elektroprivrede Srbije (EPS), koji će se održati sutra u 18.00 časova kod Rudarske česme u centru Lazarevca.

Dveri su protiv pretvaranja EPS-a iz javnog preduzeća (JP) u akcionarsko društvo (AD), jer to, kako ocenjuju, predstavlja uvod u privatizaciju tog najvažnijeg strateškog preduzeća u Srbiji.

„Prelazak EPS iz JP u AD mora biti zaustavljen, jer će zbog niske procene doći do rasparčavanja EPS-a, a dalje do njegove prodaje, s tim što će tada prodaja EPS-a, koju ova vlast planira, biti izvršena u potpunosti, odnosno u paketu. Ono što javnost mora da zna jeste da Vlada Srbije ovu transformaciju radi po nalogu Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske unije“, navele su Dveri.

Takođe su saopštile da je „aktuelna vlast dala sve od sebe da uništi i EPS i ‘Kolubaru’, kao najvećeg proizvođača struje, i to na mnogo načina, a sve sa ciljem kako bi ih što jeftinije prodali“.

„Smatramo da je EPS-u potrebna reorganizacija, ali tako što će ostati javno preduzeće kojim će upravljati profesionalni menadžment, a ne tako što će transformacijom u AD biti prodat“, istakle su Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.