U trendu

Dveri Vojvodina: Temerinci piju otrovnu vodu, a za zaposlene u Opštini flaširana

Delegacija vojvođanskog odbora Dveri predala je danas zahtev predsedniku Opštine Temerin Mladenu Zecu da hitno preduzme mere da se građani ne bi i dalje trovali vodom iz vodovoda koja je prepuna arsena, saopštio je taj pokret.

„Ono što nas je posebno povredilo i šokiralo, kada smo došli da predamo zahtev, je to što je Opština Temerin za svoje zaposlene u lokalnoj samoupravi obezbedila balone sa ispravnom i zdravom pijaćom vodom, dok ostali građani Temerina, uključujući i decu, treba da se truju vodom iz vodovoda“, navodi se u saopštenju Pokrajinskog odbora Dveri.

Dveri su pozvale predsednika Opštine Temerin da u najkraćem roku obezbedi cisterne s pijaćom vodom na više mesta, da se voda u bocama, uz odgovarajuće aparate, obezbedi deci u svim školama i predškolskim objektima, i da građane obavesti kakvu vodu piju.

Gradske vlasti su pozvane da na javnim česmama napišu da voda nije za piće, a da se na računima istakne da voda koja se plaća i isporučuje od strane JKP „Temerin“ nije „voda za ljudsku upotrebu“.

„Neki od podataka, do kojih su došle Dveri, pokazuju da u vodi čiji su uzorci uzeti na izvorištima u Temerinu, Bačkom Jarki i Sirigu vrednosti arsena idu od 60 do 230 mikrograma po litru. Gornja dozvoljena granica za ljudsku upotrebu je 10 mikrograma po litru“, navodi se u saopštenju Pokrajinskog odbora Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.