Ekološka katastrofa nadomak Beograda! (foto)

Nadomak Borče nova ekološka katastrofa.

Još jedna ekološka katastrofa preti s leve obale Dunava. Udruženje „Eko-Pančevački rit“ prijavilo je nadležnima da je na oko kilometar od Kovilova, nedaleko od industrijske farme, istovareno nekoliko stotina uginulih svinja.

Inspekcija je izlazila na teren, ali za sada životinjski otpad nije otklonjen, već je prema saznanjima ovog udruženja, vlasniku farme neko dojavio, pa je u međuvremenu, deponija zatrpana zemljom, objavio je Mondo.

Na oko 3 km od Borče, nepun 1 km od Kovilova, manje od 4 km od Padinske Skele, oko 7 km od Zemuna, blizu 10 km od centra…

Posted by EKO-Pančevački rit on Saturday, March 27, 2021

Da raste deponija sa uginulim svinjama, članovi „Eko-Pančevačkog rita“ obavestili su inspekciju početkom marta. Ipak, prilikom prve posete, prema njihovim rečima, inspektori nisu uspeli da pronađu deponiju, pa su tražili njihovu asistenciju.

„Na oko 3 kilometra od Borče, nepun kilometar od Kovilova, manje od četiri kilometra od Padinske Skele, oko sedam kilometara od Zemuna, blizu 10 kilometara od centra Beograda, građani su nam prijavili divlju deponiju uginulih svinja kod farme svinja Vizelj“, stoji u obaveštenju ovog udruženja koje je priložilo i fotografije:

Kako se navodi u odgovoru koje je ovo udruženje dobilo posle inspekcijskog nadzora veterinarske inspekcije, zatečen je komunalni otpad, pa nadležnost mora da bude preneta dalje.

„Inspekcija je obavila nadzor i u široj okolini nisu zatekli leševe svinja. Inspekcija je nadzor ponovila sa licem koje je prijavilo da je firma koja se bavi uzgojem svinja, od uginulih životinja napravila deponiju i tom prilikom zatekla humke zemljišta velike površine kao komunalnog otpada. Postupajući u okviru svoje nadležnosti ova inspekcija je utvrdila da se prijava odnosi na povredu propisa koje nadziru druge inspekcije“, navodi se u odgovoru Veterinarske inspekcije Udruženju.

(Mondo)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.