U trendu

Elektronski šalter „Parking servisa“

BEOGRAD – JKP „Parking servis“ od danas ima novi elektronski šalter, e-Parking, na kome korisnici mogu brzo i lako da podnesu zahteve za mesečne pretplate u zonama, garažama i na parkiralištima, provere da li je za njihovo vozilo izdata elektronska dnevna parking karta u poslednjih 60 dana, kao i da plate usluge elektronskim putem ili, uz popust, dopune pripejd parking karticu.

Prelaskom na primenu novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja u Beogradu, započeta je modernizacija rada „Parking servisa“ i digitalizacija njegovih usluga, navodi se na sajtu tog preduzeća.

Putem elektronskog šaltera stanari sa područja zonskog sistema parkiranja, mogu da podnesu zahtev za izdavanje elektronske povlašćene parking karte, a ukoliko je istekla i da onlajn plate njeno produženje.

Korisnici mogu da podnesu zahtev ili produže mesečne pretplate u garažama i na parkiralištima, navodi se i dodaje da na elektronskom šalteru „Parking servis“ obaveštava korisnike i o samom isteku mesečne pretplate u garažama, isteku povlašćene karte za parkiranje stanara u zonama, ali i o izdatoj elektronskoj dnevnoj parking karti.

Uz pomoć unapređene verzije portala vozači mogu elektronskim putem da podnesu i zahteve za personalizaciju pripejd kartice, dobijanje predračuna za dopunu kartice, prenos novca sa pripejd kartice, zamenu oštećene ili izgubljene kartice.

Uplatom kredita na pripejd karticu putem portala vozači ostvaruju popust od 5 do 10 odsto, a ukoliko žele mejlom će dobiti račun za uslugu koju su platili.

„Parking servis“ preporučuje korisnicima da na elektronskom šalteru i na aplikaciji za mobilne telefone koriste istu imejl adresu, kako bi maksimalno iskoristili povezanost digitalnih servisa za parkiranje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar