U trendu

„Er Srbija“ poleće 18. maja: Poznat spisak destinacija gde će leteti, ali i gde neće

Nacionalni avio-prevoznik Srbije, kompanija „Er Srbija“, obnoviće u ograničenom obimu redovni putnički saobraćaj od 18. maja, uz povećanje broja letova od 1. juna.

Konačni red letenja zavisiće od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letenja, izmena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mera u zemljama do kojih „Er Srbija“ leti.

Saobraćaj će biti organizovan u skladu sa načelnim redom letenja koji je objavljen na sajtu i biće podložan promenama. Od 18. maja, biće organizovan ograničen broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

„Premda su putovanja trenutno ograničena većim brojem propisa u mnogim državama, planiramo da, istovremeno sa smanjivanjem ograničenja, omogućimo našim putnicima da ponovo počnu da putuju“, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor „Er Srbije“.

Nejsmit je ukazao da će, usled ograničenja koja utiču na mrežu destinacija, red letenja pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine.

Destinacije do kojih će avioni „Er Srbije“ leteti istim intenzitetom kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica.

„Optimizovaćemo nedeljni broj letova do destinacija kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid“, navodi Nejsmit.

U narednom periodu, „Er Srbija“ neće leteti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke, prenosi B92.

Postoji mogućnost da letovi do ograničenog broja destinacija budu uspostavljeni i ranije, odnosno pre 1. juna. Ukoliko opšti uslovi budu dozvolili da se ti letovi organizuju, srpska nacionalna avio-kompanija će o tome obavestiti putnike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.