U trendu

Evo kako da izbegnete gužve ako krećete na more

Pratili ste vesti prethodnih nedelja koje su uglavnom donosile priče o neverovatnim gužvama na granicama sa Mađarskom, Makedonijom i na ulazu u Grčku?

Planirate put kolima na more i ne znate kako da izbegnete višesatno čekanje na granici?

Evo malih caka koje vam mogu jako mnogo pomoći da izbegnete nepotrebni stres i mrcvarenje.

Dan za polazak

Ne idite petkom i subotom na put. Tada vam „Bog otac“ neće pomoći da izbegnete gužve. Pritom morate da znate da Makedonci 2. avgusta slave Ilindan pa će biti pakao od gužve na putevima u toj zemlji.

Datum polaska i povratka

Na krećite na put 1. i 15. avgusta jer su tada najčešće smene i ljudi ili kreću na odmor ili se zbog obaveza tog dana vraćaju kući.

„Krcat“ granični prelaz

Urednik i voditelj emisije SAT Mirko Alvirović savetuje vozače da izbegavaju velike granične prelaze, ali i da se redovno odmaraju i piju dosta tečnosti.

„Kao po pravilu, gužve na prelazima su u ranim jutarnjim časovima ili tokom večeri, ali u vreme sezone se ne može ništa tvrditi. Nije loše biti na prelazu u oko 13, 14 časova“, savetuje Alvirović.

On objašnjava da se gužve na prelazu Preševo mogu izbeći kod Vranja ili kod Prokuplja, gde posle treba voziti ka Prohoru Pčinjskom. Alvirović još kaže da pri odlasku u Crnu Goru ne treba ići kanjonom Morače.

Što se Grčke tiče, treba preskočiti Evzoni i ići na prelaz Niki koji je obično maltene prazan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar