U trendu

Evropski omladinski centar predstavio ISIC/EYCA studentsku čip karticu

Evropski omladinski centar organizovao je, pod pokroviteljstvom Evropske unije i Uneska, međunarodni skup u Beogradu posvećen implementaciji studentskih kartica na univerzitetu i njihovoj integraciji na evropskom i svetskom nivou. 

Na skupu u Skupštini grada o značaju daljeg razvijanja projekta govorili su savetnica premijerke Srbije Bojana Višekruna, Marina Hasanović ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehološkog razvoja i Ivan Brkljač, direktor Tačke povratka.

Evropski omladinski centar već dve decenije razvija međunarodnu studentsku identifikacionu karticu – ISIC, kao jedini međunarodno verifikovani dokument koji dokazuje status studenta u svetu i Evropsku omladinsku karticu – EYCA koja obezbeđuje beneficije u evropskim zemljama.

ISIC/EYCA studentska čip kartica je implementirana u studentskim centrima pre više od 15 godina, kao jedinstveni sistem evidentiranja elektronskih podataka radi bezbednosti studenata, ishrane u studentskim restoranima i vođenja zdravstvenog kartona u studentskim poliklinikama.

Pored mnoštva pogodnosti u Srbiji i preko 130 zemalja Evrope i sveta, kartica obezbeđuje zdravstveno i putno osiguranje tokom 24 sata za neograničen broj putovanja.

Predsednik Upravnog odbora ISIC asocijacije Miloš Milenković je na otvaranju konferencije, u utorak, istakao da je tim koji razvija ISIC/EYCA studentsku čip karticu veoma involviran u proces digitalizacije obrazovanja na evropskom nivou i u projekat koji se zove Evropska studentska kartica.

Evropski omladincki centar saoptio je da će nastojati da obrazovnim institucijama u Srbiji omogući lakše i efikasnije uključivanje u modernizaciju obrazovanja na međunarodnom nivou i usklađivanje sa evropskim i svetskim standardima.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar