EXIT fondacija i NIS dodelili nagrade mladim herojima -Yout Heroes (VIDEO)

„Youth Heroes“ nagrade koje dodeljuju EXIT fondacija i NIS u cilju podrške mladim ljudima koji svojim talentom i uspehom promovišu prave vrednosti, danas su po četvrti put dodeljene u Novom Sadu i to u oblastima nauka/obrazovanje, preduzetništvo/kreativna industrija, kultura/umetnost i društveni aktivizam.

Predsednik upravnog odbora EXIT fondacije Ivan Petrović rekao je „podrška i promocija za mlade heroje Srbije verovatno najvažniji zadatak koji EXIT fondacija sprovodi“.

„Podržati najtalentovanije mlade ljude, koji svojim vrednim radom svaki dan pomeraju granice dostignuća, najbolji je način da se oni pozicioniraju kao uzor za neke nove klince koji tek dolaze i tako doprinesu dugoročnoj pozitivnoj transformaciji celokupnog društva“, kazao je Petrović.

Zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov je rekao da je za tu kompaniju „velika čast da bude deo ovog projekta, jer nema bolje investicije u budućnost od podrške mladim ljudima koji su posvećeni svojim ciljevima i idejama i koji su spremni da se angažuju na boljitku celog društva“.

„Mi kao kompanija želimo da mladi ljudi u Srbiji imaju najbolje uslove za obrazovanje i stručno usavršavanje, kao i da ostanu u svojoj zemlji i tu ostvare svoje profesionalne karijere, neki od njih možda baš u NIS-u“, rekao je Smirnov.

Svi nagradjeni dobiće karte za jubilarni 20. EXIT 2020. godine, poklon pakete idavačke kuće „Vulkan“, a pobednici po kategorijama dobiće i novčane nagrade od 100.000 dinara.

Dobitnica ovogodišnje specijalne nagrade „Youth Heroes“, Dejana Bačko koja je i svetska prvakinja u paratekvondu 2019. godine kazala je da i pored hendikepa koji ima, ne odustaje od svojih ciljeva.

„Za mene je ovo posebna nagrada i nacionalno priznanje pored svih ovih nagrada koje sam ove godine osvojila, motiviše me da idem dalje, jer za mene granice ne postoje. Mladi treba da imaju veliku volju i da se bore u životu“, istakla je Bačko.

U oblasti preduzetništva i kreativne industrije prvo mesto poneo je Aleksa Nišavić i to za svoju marketingšku agenciju koja se bavi razvojem WEB rešenja za hotele i muzičare.

„Sve što odudara od drugih je najčešće najbolja stvar, bar u mojoj industriji. Kada sam krenuo da se bavim ovim sa 16 godina, svi su mislili da neću uspeti, ali sam radom i trudom uspeo da ih ubedim drugačije“, rekao je Nišović.

U kategoriji obrazovanja i nauke medju srednjoškolcima glavnu nagrada pripala je Jeleni Ivančić, a medju studentima i postdiplomcima prvonagradjeni je Vojislav Gligorovski. Prvo mesto za društveni aktivizam osvojio je Srećko Zdravković, a u oblasti kulture i umetnosti najbolja je bila Tamara Rogović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.