Exit poziva na sutrašnji humanitarni fudbalski meč – 'Odigraj srcem'

Fudbalski meč Asovi za decu u epizodi „Odigraj srcem“ biće održan sutra, 8. maja, od 18 časova na stadionu „Karadjordje“ u Novom Sadu, a danas su na konferenciji za novinare saopšteni i timovi koji će se suočiti u ovom humanitarnom spektaklu.

Boje „Vojvodine“ braniće istaknuta imena ovog kluba koji su igrali u „Voši“ poslednje tri decenije, a igraće protiv tima Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera FIFPro.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica rekao je da će fudbaleri iz svih zemalja bivše Jugoslavije, od Vardara do Triglava, igrati za decu.

„Ovo nije samo humanitarna utakmica, ovo je poruka ljubavi i tolerancije koju želimo da pošaljemo i veoma sam srećan što su se svi odazvali, te pozivam ljubitelje fudbala da sutra svim učesnicima iskažu jedno veliko poštovanje“, rekao je Poledica.

Podršku utakmici pružila je i ekipa TV emisije „Državna posla“, a Nikola Škorić je poručio da će podržati osnivača organizacije „Zajedno za život“ Jovana Simića u svim njegovim akcijama i pozvao sve Novosadane da dođu sutra na utakmicu.

„Mi ćemo se pobrinuti da pored sportskog spektakla bude i zabavno, vidimo se na stadionu!“, poručio je Škorić.

Ulaznice na manifestaciju iznosiće 100 dinara za Istok i 200 dinara za Zapad, karte će biti u prodaji na biletarnicama stadiona „Karadjordje“ sutra od 12 časova, a svi koji žele mogu već danas da se uključe u akciju slanjem SMS-a po ceni od 100 dinara za sve mreže na broj 8495.

Sav prihod je namenjen fondu Humanitarne organizacije „Zajedno za život“, koja aktivno pomaže deci kojoj je potrebno lečenje, ali i njihovim porodicama.

„Naša misija i cilj je da konstantno sakupljamo sredstva putem lepih i sportskih akcija, da bismo za svaki pojedinačni slučaj mogli da reagujemo brzo. Ovim želimo da poštedimo roditelje čija su deca bolesna muke oko sakupljanja sredstava za njihovo lečenje, i da ovaj fond bude na raspolaganju onima kojima je najpotrebniije“, izjavio je Jovan Simić, osnivač organizacije „Zajedno za život“.

Humanitarna utakmica Asovi za decu „Odigraj srcem!“ biće realizovana u organizaciji Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera  FIFPro, FK Vojvodine, Humanitarne organizacije „Zajedno za život“, EXIT Fondacije i marketinške agencije Kuća čuvarkuća, uz podršku Radio-televizije Vojvodine, koja će utakmicu prenositi uživo na Prvom programu RTV.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.