U trendu

Fajerflaj produkcija: Nismo angažovani od strane RTS-a ni u jednom domenu

Produkcijska firma „Fajerflaj“ (Firefly Productions) saopštila je danas da nije angažovana od strane Radio-televizije Srbije (RTS) ni u jednom domenu, pa ni kao spoljna ili izvršna produkcija.

Odgovarajući na tvrdnje poslanika Narodne stranke Borislava Novakovića da se „najviše novca sa RTS odliva preko te firme“, naveli su da nema, niti da je bilo ikakvog osnova za plaćanje RTS-a ka toj produkciji, kao i da „Fajerflaj“ ni na koji način ne prihoduje od javnog medijskog servisa.

„Zbog iznošenja neistinitih tvrdnji i narušavanja ugleda firme i njenih zaposlenih, kao i direktorke firme Ivane Miković, podnećemo tužbe protiv svih koji su i koji budu iznosili netačne informacije vezane za poslovanje ‘Fajerflaj’ produkcije“, navodi se u saopštenju koje je prosledio advokat Slobodan Kremenjak, punomoćnik produkcije.

Naveli su da je ta produkcija jedna od najuglednijih u regionu i da pored Srbije, trenutno posluje sa još tri zemlje na razvoju i produkciji igranog programa, kao i da razvijaju i druge poslove u domenu audio vizuelnih dela.

„Serije naše produkcije prikazuju se na domaćim (FEST, FAF) ali i na velikim svetskim festivalima u Berlinu, Kotbusu, Brnu, Motovunu, Sarajevu, Klužu, Minhenu, Lilu. Naslovi ‘Fajerflaj’ produkcije dobitnici su više nagrada na medjunarodnim festivalima u nekoliko kategorija, od toga tri za najbolju dramsku seriju“, dodaje se u saopštenju.

Ta produkcija je dodala da se do sada nije oglašavala „jer nije želela da učestvuje u ponižavanju industrije“, ali da je u javnosti izašlo „puno netačnih informacija, insinuacija i konstrukcija“ vezanih za poslovanje te produkcije.

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je da se preko privatne firme bivše pomoćnice direktora RTS-a Ivane Miković „Fajerflaj“ odliva najveći deo novca i „ide većina serija“, i da su navodi o primanjima voditelja Jovana Memedovića plasirani u javnost da bi se izbegla „priča o Ivani Miković“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.