Fakultet organizacionih nauka u Beogradu dobija novu zgradu

Na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu danas je potpisan sporazum koji će omogućiti izgradnju nove zgrade koja bi trebalo da bude završena u julu 2020. godine.

Sporazum su potpisali dekan FON-a Milija Suknović, ministri prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i Nenad Popović i direktor Vladine kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Izgradnja zgrade od 7.600 kvadratnih metara da trebalo da počnu u novembru ove godine. 

Dekan je najavio da nova zgrada omogućava poboljšanje uslova studiranja i povećavanje broja studenata. 

Po njegovim rečima, prošle godine je za upis na FON konkurisalo 2.200 srednjoškolaca, a po podacima na sajtu fakulteta primljeno je 760.

Šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, Dubravka Negre, rekla je da je izgradnja nove zgrade deo većeg projekta koji nekoliko godina ta banka sprovodi u saradnji s Vladom Srbije, ukupne vrednosti 400 miliona evra.

Potpisivanju sporazuma prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da je u okviru projekta sa EIB započeta izgradnja nove zgrade Instituta za fiziku i posebna zgrada za istraživanje i razvoj Univerziteta u Beogradu.

„Važno je da idemo što brže, da ne trošimo ni jedan dan, jer je konkurencija u svetu i Evropi velika“, kazala je Brnabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.