U trendu

Firma nestala, niko ne odgovara na pozive, 300 radnika bez posla

U Vranju su svi iznenađeni odlukom Spilita da takoreći preko noći iznese mašine iz hala i nestane iz grada, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Nenad Veličković.

„Spilit“ je ruska firma koja je u Vranje stigla 2017. godine i počela proizvodnju nameštaja u zakupljenih pogonima Jumka.

Veličković kaže da gradska vlast na svaki način pokušava da stupi u kontakt sa rukovodstvom Spilita, ali da na njihove pozive niko ne odgovara.

Prema njegovim rečima, gradska vlast je ranije imala odličnu saradnju i dobre kontakte sa ljudima iz Spilita.

„Čak su bili zainteresovani i u razgovoru izrazili želju da u slobodnoj zoni prošire proizvodnju i da kupe zemljište kako bi napravili svoje proizvodne pogone“, kaže on i ponavlja da su iznenađeni i zatečeni ovakvom odlukom.

„Spilit“ je u Vranju proizvodnju počeo sa 130 radnika a sada ih je bilo i duplo više, procenjuje Veličkovic, dodajući da gradska vlast ne raspolaže relevantnim podacima o neisplaćenim zaradama.

„Nadležnost grada ne postoji, oni su privredno društvo i nismo imali nikakve poslovne odnose sa njima“, rekao je on i dodao da Spilit nije ništa dobio od grada Vranja već je halu i zemljište zakupljivao od Jumka.

Prema poslednjoj objavi u registru privrednih društava kod Agencije za privredne registre 20. maja ostavku na mesto direktora „Spilita“ podneo je Ivan Tripković.

U tom registru navedeno je da je 49 odsto „Spilita“ u vlasništvu beogradskog „Holodeksa“ dok je 51 odsto u vlasništvu ruskog partnera Korolja Divanova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)