U trendu

Firma za čišćenje zgrada gradi sportske terene u Novom Pazaru

Grad Novi Pazar poverio je posao izgradnje sportskih terena u naselju Deževski put firmi „Savić Support“ iz Požege, iako ta kompanija nije registrovana za izvodjenje gradjevinskih radova, objavio je danas radio Sto plus.

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre jedina delatnost Društva sa ograničenom odgovornošću „Savić Support“ su usluge redovnog čišćenja zgrada, a da se bave time pokazuju i podaci Uprave za javne nabavke jer je ta kompanija ove godine pobedila na devet tendera i da su im na svim, osim Novog Pazara, poveravani poslovi iz njihove ili bar sličnih delatnosti.

Tako su ih birali za čišćenje poslovnih prostorija Zavoda za udžbenike, Vojvodina šuma, višespratnica u Kraljevu ili za nabavku sredstava za higijenu za Gerontološki centar u Šapcu, Dom zdravlja u Ivanjici i Okružni zatvor u Subotici.

Komeserijat za izbeglice poverio im je posao pranja posteljina, a Opština Priboj nabavke sadnica.

Na tim tenderima, ne uključujući izgradnju igrališta na Deževskom, inkasiraće preko 19 miliona dinara.

Pre dve godine posao čišćenja prostorija poverila im je i Opština Sjenica, a taj posao bio je vredan oko 1,6 miliona dinara.

Tender za izgradnju sportskih terena na katastarkoj parceli 4580/1 u Novom Pazaru, na poligonu u blizini Petrove crkve, raspisan je krajem marta, a kompanija iz Požege jedina se prijavila.

Ugovor im je dodeljen i zaključen sledećeg meseca, a vrednost radova je preko 3,9 miliona dinara.

Prema projektu, kompleks bi trebalo da ima teren sa veštačkom travom za fudbal, odbojkaško i košaraško igralište.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.