U trendu

Fondacija Ćuruvija: Napad na Milinovića posledica tolerancije na nasilje prema novinarima

Napad na novinara Daška Milinovića u Novom Sadu posledica je dugotrajne tolerancije na nasilje prema novinarima i zabrinjavajuće nekažnjivosti svih oblika ugrožavanja njihove bezbednosti, ocenili su danas iz Fondacije Slavko Ćuruvija.

„Još jednom upozoravamo da svakodnevne hajke, pretnje i uvrede prema novinarima, od tabloida i tabloidnih televizija, do Skupštine Srbije i nosilaca najviših funkcija u zemlji, prolaze bez ikakvih posledica. Ovakva atmosfera obezbedjuje nesmetani otvoreni lov na medijske radnike i sve kritičke glasove u društvu i ohrabruje nasilnike da se metalnim šipkama obračunavaju sa njima“, stoji u saopštenju.

Iz fondacije su pozdravili „brzu“ reakciju nadležnih institucija, ali i zatražili da slučaj napada na Milinovića bude „brzo i efikasno okončan pred pravosudnim organima na način koji će poslati jasnu poruku da nasilje prema novinarima nije prihvatljivo i ne može da ostane nekažnjeno“.

Radijskog voditelja iz Novog Sada Daška Milinovića napala su jutros dvojica maskiranih napadača, tukli ga metalnom šipkom i našpricali mu suzavac u oči.

Ispričao je da se napad desio oko 6.45, kada je krenuo na posao, u blizini mesta gde živi.

Naveo je da su mu dvojica maskiranih napadača našpricala suzavac u oči i da su hteli da ga udare metalnom šipkom po glavi ali da je rukom uspeo da se zakloni.

Napadači su potom pobegli, a lakše povredjeni Milinović je sa kolegom Mladenom Urdarevićem otišao u Urgentni centar.

Daško Milinović i Mladen Urdarević radijski su dvojac koji ima svoj internet radio „Daško i Mladja“.

Oni svakog radnog dana emituju satiričnu emisiju „Alarm“ od 7 do 10 sati.

Pre toga su radili na radio stanicama As, B92 i na Omladinskom radiju „O“ Radio-televizije Vojvodine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.