Fondacija „Novak Đoković“ otvorila igralište u Srbobranu

Fondacija Novak Đoković, u saradnji sa internacionalnom školom PRIMA, svečano je otvorila igralište za decu u Predškolskoj ustanovi „Radost“ u Srbobranu.

Preko tri miliona dinara uloženo je u adaptaciju prvog od četiri u nizu igralista u Srbiji u sklopu akcije onlajn kampanje posvećene značaju sporta pod nazivom „Sport u jednoj reči – Sport In One Word“.

Sredstvima prikupljenim na prošlogodišnjem humanitarnom događaju „Prošetaj milju za osmeh“ doniran je mobilijar za tri vrtića u okviru PU „Radost“ – „Pčelica“, „Crvenkapa“ i „Bambi“, u iznosu od 934.800 dinara.

Svečano otvaranje u Srbobranu obeležio je dan ispunjen sportskim igrama i organizovanim prigodnim sadržajem za 200 mališana, koji ovu ustanovu pohađaju, kao i goste škole PRIMA, koji su posetili svoje vršnjake.

Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije, istakla je da su projekti igrališta vrtića prepoznati od strane Fondacije, sa aspekta važnosti fizičke aktivnosti za rani razvoj dece.

„Istraživanja pokazuju da bavljenje sportom pozitivno utiče na mentalni, fizički i socio-emocionalni razvoj najmlađih. Mobilijari i adekvatna oprema na igralištima su od ključnog značaja za razvoj dece, njihovog osećaja za kretanje, stabilnosti, razvijanja koordinacije i motoričkih sposobnosti. Osim ranog razvoja, od izuzetne važnosti je bezbednost i sigurnost dece tokom igre u vrtićima. Igrališta podstiču decu na sportske aktivnosti, istraživanje i stimulišu njihovu snagu mašte u dodiru sa prirodom, što je našoj Fondaciji od izuzetnog značaja“, istakla je Gorana.

Fondacija Novak Đoković organizuje otvaranja igrališta i sportske igre za najmlađe širom Srbije, a putem onlajn kampanje Sport u jednoj reči, koja će trajati do 30. aprila, poziva ceo svet da se uključi i da svoj doprinos podizanju svesti o značaju sporta.

Fondacija nastavlja putovanje po Srbiji kako bi i deca u drugim mestima imala adekvatne uslove za bavljenjem redovnim sportskim aktivnostima, a sledeća stanica je sutra u Staroj Pazovi kada će biti otvoreno igralište u vrtiću „Bubamara“, a potom i u Gornjem Milanovcu i Novom Bečeju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.