U trendu

Fotografija iz Srbije postala hit: „Ovo je dokaz da su mladi danas nesamostalni“

Na Tviteru se već nekoliko dana raspravlja o fotografiji koja je nastala ispred Medicinskog fakulteta u Nišu, a na kojoj stoji poveća grupa roditelja. Autorka fotografije u opisu tvrdi da je reč o roditeljima koji čekaju dok njihova deca polažu prijemni ispit.

„Mnogo roditelja čeka, drhti i lomi prste. Moju generaciju je bilo stid da ti i mama i tata dežuraju dok ti polažeš. Ali sve se promenilo i ovo je pokazatelj da su mladi sada nesamostalni. Nisu oni krivi“, napisala je pa otvorila zanimljivu raspravu.

„Mene su samo u prvom razredu doveli na upoznavanje s učiteljicom, posle sve sama“.

„Kao neko ko dežura na prijemnom za fakultet, samo da vam kažem da smo morali da zaključamo zgradu i zabranimo ulaz ‘brižnim roditeljima’, koji ne mogu da shvate da ne polažu oni prijemni ispit, već njihovo dete“.

„U moje vreme je bilo sramota da roditelji idu s tobom na upis u srednju, a kamoli na upis na faks“, složili su se neki s autorkom.

Međutim, ima i onih koji smatraju da preteruje.

„Da nije bio tata pored mene kad sam polagala prijemni za faks, bilo bi mi još teže. Nije sramota priznati da ti trebaju roditelji u nekim situacijama i da nisi s 19 ili 20 godina još uvek samostalan“.

„Ovo su samo roditelji koji brinu i daju podršku. Sjajna fotografija“.

„Kako ih to čini nesamostalnima? Pa ne pišu roditelji prijemni umesto njih. Baš lepo što ih čekaju. Ovo su vrlo verovatno roditelji iz drugih gradova/mesta, inače bi otišli kući i vratili se po njih. U svakom slučaju, roditeljska podrška znači neizmerno puno“.

„Ne vidim ništa negativno u tome što su došli da pruže podršku svojoj deci tokom ovako krupnog životnog događaja. I nismo svi isti, i ne podnosimo svi jednako tremu, i nekome baš ti roditelji tu znače više od svega“, kaže druga strana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.