U trendu

Fotoreporteru portala Autonomija Vojinu Ivkovu nagrada za izveštavanje o siromaštvu

Fotoreporter portala Autonomija i Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Vojin Ivkov dobitnik je ovogodišnje Nacionalne nagrade za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti „Refleksija“, koju dodeljuje Evropska mreža protiv siromaštva – Srbija.

Ivkovu je nagrada dodeljena u kategoriji „Fotografija u medijima“ za seriju fotografija u okviru serijala „Lica krize“, objavljenu na portalu Autonomija.

Priznanja Evropske mreže protiv siromaštva – Srbija dodeljena su i za najbolji štampani/onlajn tekst, najbolji radijski i najbolji televizijski prilog.

Nagradu „Refleksija“ u kategoriji radijski prilog osvojila je novinarka Radio-televizije Vojvodine Nevena Vrtulek za prilog „Priča o devojčici, odličnoj učenici, sa iskustvom siromaštva“.

U finalnom izboru za najbolji radijski prilog bila je i redakcija podkasta „Reaguj!“ NDNV-a za epizodu „Na margini pandemije“.

U kategoriji štampani/onlajn mediji nagradu je dobila Nikolija Čodanović za tekst „Traže od dece da prate nastavu preko interneta, a mi nemamo ni struju“, objavljen na portalu Istinomer, dok je u kategoriji TV prilog nagrada pripala Kseniji Pavkov za prilog „Kako izgleda život na ulici kada je skoro sve pod ključem“ emitovan na televiziji N1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.