najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Frans pres preporučuje Guču

Mali grad u zapadnoj Srbiji domaćin je najvećeg svetskog festivala trubača, na koji dođu stotine hiljada ljudi, ističe se u tekstu koji je danas objavila agencija Frans pres, pod naslovom “Srbija privlači mase na sabor u Guči”.

“Sabor trubača u Guči, gradiću na zapadu Srbije, 56. po redu, okupi na svojim ulicama do 300.000 posetilaca koje zabavljaju desetine trubačkih orkestara – simbol srpske kulture”, prenosi AFP izjavu organizatorke sabora Marije Pavlović.

Francuska agencija objašnjava da je Guča, u kojoj živi samo par hiljada ljudi, samo tri sata vožnje od prestonice Beograda.

Ovaj gradić svake godine ugosti najbolje trubačke orkestre, stotine hiljada posetilaca iz Srbije koje meštani dočekuju u centru gradića sa spomenikom trubača, oko kojeg se igra, a na ulicama se peku prasići i jagnjići.

AFP ističe i da posetioci “prekomerno” uživaju u pivu i “lokalnom piću rakiji” i dodaje da je među prvim posetiocima stigla 25-godišnja devojka iz Danske, koja kaže da je ovaj sabor “sasvim nova liga, na balkanski način” i da “svako to mora da doživi”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike