U trendu

Gadžin Han: Stara škola u Gornjem Dušniku postaje centar za smeštaj djaka i studenata

Stara škola u Gornjem Dušniku u opštini Gadžin Han našla se medju objektima za koje su iz državnog budžeta odobrena sredstva za rekonstrukciju u okviru projekta unapredjenja energetske efikasnosti koji realizuje Ministarstvo rudarstva i energetike.

Škola u Gornjem Dušniku bez djaka je od sedamdesetih godina prošlog veka i od nje su proteklih decenija ostali samo zidovi i krov, a nakon kompletnog uredjivanja biće korišćena za smeštaj studenata i učenika koji će istraživati Suvu planinu.

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović rekao je za agenciju Beta da je Ministarstvo rudarstva i energetike za rekonstrukciju odobrilo bezmalo pet miliona dinara, a opština će iz svog budžeta obezbediti još oko dva miliona.

„U narednih mesec dana trebalo bi da završimo proceduru izbora izvodjača radova, a radovi bi trebalo da budu završeni do jeseni“, izjavio je Filipović.

Kako je dodao, škola će biti kompletno sredjena, dobiće novu stolariju, fasadu, nove unutrašnje instalacije, mokre čvorove i sobe za smeštaj djaka i studenata.

Na području opštine Gadžin Han trenutno nema ni jednog planinarskog doma niti hotela, a smeštaj je moguć samo u malobrojnim domaćinstvima koja izdaju sobe.

Škola u Gornjem Dušniku nalazi se u samom podnožnju Suve planine, na oko četiri sata hoda od „Trema“, najvišeg vrha te planine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar