U trendu

Gak najavio solidarnu pomoć zaposlenima u vrtićima

BEOGRAD – Zaposlenima u 17 beogradskih predškolskih ustanova u prvoj polovini godine biće isplaćena solidarna pomoć Grada Beograda, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je u Beogradskoj hronici kazao i da su u toku pregovori sa sindikatima o daljem poboljšanju položaja svih zaposlenih u predškolskim ustanovama, ali je pomoć najavio za prvu polovinu godine navodeći da je to nagrada ljudima koji rade jedan od najodgovornijih poslova u gradu

Osim materijalne pomoći, kako je kazao, Grad brine i o statusu zaposlenih pa će tako 1.200 zaposlenih biti primljeno u stalni radni odnos, što je, kaže, omogućeno odobrenjem Komisije Vlade Srbije.

Gak je naveo da Grad Beograd izdvaja ogroman novac za predškolsko obrazovanje, da se nastavlja rad na širenju kapaciteta državnih vrtića, ali i da će se nastaviti saradnja sa privatnim predškolskim ustanovama.

„Prvi korak ka tome da Beograd bude grad bez liste čekanja za vrtiće smo ispunili, gotova sva deca koja su u prioritetu su upisana, a zacrtani cilj obuhvata koji podrazumeva više od 70 odsto dece smo već ispunili. Tu nećemo stati“, rekao je Gak.

Ocenio je i da je odluka o produženju raspusta bila dobra te podsetio da se đaci vraćaju u klupe u ponedeljak, 24. februara.
Dodao je i da za vrtiće takva preporuka nije doneta, niti se tako nešto dešavalo ranijih godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.