U trendu

Gak nenajavljeno u Zemunskoj gimnaziji: Brže izvoditi radove

BEOGRAD – Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak nenajavljeno je danas, sa direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem, obišao radove na rekonstrukciji te obrazovne ustanove koji su počeli u aprilu i istakao da nije zadovoljan brzinom izvođenja radova.

Kako je saopštio Gradski sekretarijat, Gak je naveo da nema opravdanja za mali broj radnika na terenu.

„Tolerantan sam za sve probleme koji prate svako gradilište i koji su očekivani, ali nema opravdanja za nedostatak svesti da, kada se obnavljaju škole, prioriteti su ozbiljnost izvođača i brzina izvođenja radova jer deca za to vreme moraju da budu izmeštena u druge škole“, kazao je Gak.

Prema njegovim rečima, veliki broj gradilišta u školama ohrabrio je građevinske kompanije da se bore za poslove, što je dobro.

Međutim, poručio im je da će posla biti samo za one koji rade profesionalno i poštuju rokove jer deca ne smeju da čekaju.

Gak je razgovarao sa predstavnicima izvođača radova i nadzora i upozorio ih na rokove koji moraju da se poštuju i kazao da u suprotnom, uvek postoji raskid ugovora.

„Međutim, nikome to nije u interesu, jer je najvažnije da se posao dobro, kvalitetno i brzo završi“, istakao je Gak.

Podsetio je da je ugovorom predviđen rok za završetak radova od 300 kalendarskih dana, odnosno da je planirano da se deca od drugog polugodišta vrate u svoju školu.

U Zemunskoj gimnaziji radi se kompletna rekonstrukcija enterijera i eksterijera u vrednosti nešto većoj od 370 miliona dinara, što finansira Kancelarija za javna ulaganja.

Dok traju radovi, 1.300 đaka Zemunske gimnazije izmešteno je u škole „Petar Kočić”, „Sutjeska”, „Nadežda Petrović” i „Marko Orešković”.

Kompletna škola je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i sve se radi pod konzervatorskim nadzorom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.