U trendu

Gak: Obnova škola i vrtciha nastaviće se i tokom leta

BEOGRAD – Za renoviranje 10 škola i isto toliko vrtića u prestonici Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio oko 308 miliona dinara, rekao je danas gradski sekretar Slavko Gak.

On je za Novosti potvrdio da se u beogradskim školama i vrtićima uveliko radi, ali i da će majstori na gradilištima ostati i tokom letnjeg raspusta.

„Beograd nikada nije imao više investicija u obrazovnim ustanovama u odnosu na to koliko ih je imao u poteklih nekoliko godina“, rekao je Gak.

On je naveo da će u deset škola koje će biti rekonstruisane na leto biti uloženo 174,9 miliona dinara, dok su za deset vrtića planirana 134 miliona.

Naveo je da će u ovim objektima biti sanirane fasade, krovovi, mokri čvorovi, zamenjena stolarija i uređena dvorišta.

Majstori će raditi u Srednjoj školi Barajevo, Tehničkoj školi Obrenovac, Gimnaziji „Sveti Sava”, Baletskoj školi „Lujo Davičo”, Srednjoj školi Grocka i mnogim drugim, dok su radovi pla nifrani u predškolskim ustanovama u Rakovici, Lazarevcu, Grockoj, Čukarici i opštini Stari grad.

Istakao je da će se najveće promene desiti u vrtiću „Kraljica Marija“ na Savskom vencu i vrtiću „Ljolja“ na Voždovcu gde će biti rekonstruisani kompletni objekti za čiju je obnovu namenjeno oko 62,9 miliona dinara.

„Moj cilj je da ne bude škole i vrtića u kojoj majstora i radova nije bilo. Dugo se ovoliko nije ulagalo, škole i vrtići su bili zapušteni i zaista sam zadovoljan rezultatom koji smo postigli za samo pet godina“, zaključio je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.