Gak: Privremeno zatvoren privatni vrtić u Borči

BEOGRAD – Prosvetna inspekcija Grada Beograda uručila je danas rešenje o privremenoj zabrani rada izdvojenog odeljenja „Gliša“ predškolske ustanove „Kutak” u Borči, jer su radili bez verifikacije novog prostora, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Kako je objasnio, taj vrtić od ponedeljka biće zatvoren dok ne ispuni sve uslove koje zakon propisuje, odnosno dok ne dobije verifikaciju Ministarstva prosvete da rad može nastaviti i u novom prostoru.

„Ovo je već drugi ovakav primer ove godine i ujedno upozorenje vlasnicima privatnih vrtića da se kršenje propisa neće tolerisati“, rekao je Gak.

Kako je pojasnio, to je vrtić koji je 2018. godine dobio dozvolu za rad, ali je u međuvremenu promenio adresu izdvojenog odeljenja, odnosno prebacio vrtić u novi prostor bez potrebne dozvole za nastavak rada.

„Dok vam sve nadležne institucije ne potvrde da je novi prostor bezbedan i adekvatan za vrtić, ne možete primati decu u njega. Propisi su u ovom sektoru vrlo jasni i striktni i moraju se poštovati“, poručio je Gak.

U tu ustanovu upisano je 54 dece.

Na listi vrtića u kojima roditelji mogu da koriste subvenciju Grada Beograda u mesečnom iznosu do 22.411,98 dinara u ovom trenutku nalaze se 423 privatna vrtića, u koje ide 21.412 dece, saopšteno je iz Beoinfa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.