U trendu

Gak: Škole spremne za sve opcije od 1. septembra

BEOGRAD – Gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gak izjavio je da su nadležni u gradu u stalnom kontaktu sa Ministarstvom prosvete, da postoje tri opcije za odvijanje nastave u školama od 1. septemrbra, u zavisnosti od epidemiološke situacije, te da će Grad postupati u skladu sa merama koje propiše Krizni štab.

„Škole su spremne da postupaju u skladu sa merama Kriznog štaba i Grad Beograd će ih sprovesti u celosti, bez pogovora i nadam se da nećemo imati većih problema u novoj školskoj godini“, rekao je Gak za Tanjug.

Gak je naveo da još uvek nije sigurno kako će se odvijati nastava u školama od 1. septembra – klasična, onlajn ili kombinovana, i apelovao još jednom na sve da se vakcinišu, jer je to jedini način da se najmlađi vrate u školske klupe.

On je podsetio da se 16.919 prvaka ove godine upisalo u škole, ističući da je 500 više upisanih učenika nego prethodne godine.

Naveo je da je zadovoljan kako se nastava u školama odvijala tokom perioda pandemije, ističući da se virus nije širio ni u osnovnim, ni u srednjim školama, kao ni u predškolskim ustanovama.

On je naveo i da se vakcinisao veliki broj prosvetnih radnika.

„Verujem da će mnogi uraditi i u toku leta i da ćemo imati bezbedan početak školske godine kada su u pitanju osnovne, srednje škole i vrtići“, naveo je Gak.

On je podsetio da su predškolske ustanove u Beogradu prve počele sa radom od ukidanja vanrednog stanja, te da su od tada pa sve do danas preduzete sve mere da najmlađi u vrtićima budu bezbedni od prenošenja virusa korona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.