U trendu

Gak: U naselju Leštane upisan rekordan broj prvaka

BEOGRAD – U osnovnu školu „Nikola Tesla“ u naselju Leštane upisan je rekordan broj učenika prvog razreda, a 1.septembra u školske klupe sešće ukupno 90 prvaka u tri odeljenja.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je da godinu dana nakon otvaranja, nova osnovna škola u naselju Leštane spremno dočekuje novu generaciju prvaka kojih je, kako kaže, najviše od osnivanja škole u tom naselju.

„Prvi put u klupe će sesti tri odeljenja prvaka sa punim kapacitetom od po 30 učenika, što nas izuzetno raduje, jer je to ono što je nedostajalo građanima Leštana i oni to sada prepoznaju“, rekao je Gak, navodi se u saopštenju Beoinfa.

Prema njegovim rečima, do sada je izdvojeno odeljenje vinčanske OŠ „Nikola Tesla” imalo dva odeljenja prvog razreda što govori da je izgradnja potpuno nove obrazovne ustanove bila pun pogodak.

„Roditelji su prepoznali kvalitet, a samim tim im je i olakšano odvođenje i dovođenje dece iz škole koja su ranije pohađala nastavu u drugim ustanovama na teritoriji opštine Grocka“, naveo je Gak.

Naglasio je da će deca uvek biti prioritet Grada Beograda i dodao da je škola u Leštanima jedan od najvećih projekata koji je uspešno završen.

„Najveća satisfakcija su nam zadovoljni učenici i nastavnici. Idemo dalje sa ulaganjima u obrazovanje“, kazao je Gak.

Direktor škole Dragoljub Gačić rekao je da škola u naselju Leštane broji oko 500 učenika, da je sve prilagođeno deci i njihovim potrebama, te da je zahvaljujući donacijama u toku školske godine otvorena i biblioteka sa oko 3.000 naslova i osnovan školski čitalački klub.

„Deca su zadovoljna, a to je najbitnije. Neki učenici su putovali i u druge, ako je to roditeljima odgovaralo. Veliki broj đaka je pravi pokazatelj dobro odrađenog posla“, rekao je Gačić.

Istakao je da, iako nas očekuje možda još jedna nepredvidiva školska godina zbog epidemiološke situacije, najmlađi školarci ipak jedva čekaju 1. septembar.

Ove godine u škole u Grockoj biće upisan 851 učenik prvog razreda što tu opštinu čini osmom u Beogradu po broju upisane dece.

Za opremanje gročanskih obrazovnih ustanova Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu prošle godine je izdvojio 14,4 miliona dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.