U trendu

Gak: Uspešna godina za obrazovanje u Beogradu

BEOGRAD – Ova godina bila je izuzetno uspešna u sektoru obrazovanja i dečje zaštite, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i najavio da će sledeće godine, između ostalog, početi radovi na rekonstrukciji ili sanaciji 10 škola u šta će resorni sekretarijat uložiti oko 600 miliona dinara.

„Ova godina je bila izuzetno uspešna u sektoru obrazovanja i dečje zaštite imajući u vidu da je to godina u kojoj smo nastavili velika ulaganja u obnovu obrazovnih ustanova, nastavili da proširujemo kapacitete u državnim predškolskim ustanovama i da vodimo odgovornu sektorsku politiku u čijem fokusu su deca i roditelji“, ocenio je Gak.

On je istakao da je u 2021. godini najznačajnija investicija bila završetak obnove Zemunske gimnazije, dok će u narednoj godini biti započeta velika obnova Devete gimnazije i završena rekonstrukcija škole „Mitraljeta“.

„Trend rasta budžeta Grada Beograda za obrazovanje i dečju zaštitu ne prestaje od 2012. godine i sve veća izdvajanja uz odgovornu politiku prema najvažnijem sektoru za svaki grad daju nam rezultat na koji smo ponosni. Nastavljamo u istom ritmu i u 2022. godini“, rekao je Gak, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Istakao je da je budžet Grada Beograda za obrazovanje i dečju zaštitu za sledeću godinu razvojan i investicioni, kao i da je nastavak kursa zauzetog pre deset godina sa akcentom na decu i uslove u kojima borave i uče.

„Cilj je obnova svih obrazovnih ustanova, a u poslednjih pet godina radove smo imali u više od 50 vrtića i 120 škola sa ukupnim ulaganjima od skoro pet milijardi dinara. To je veliki rezultat, ali tu nećemo stati“, naglasio je Gak.

Istakao je da je za narednu godinu za obrazovanje i dečju zaštitu planiran budžet u iznosu od 25 milijardi dinara što, dodao je, znači da već dve godine zaredom budžet za obrazovanje premašuje 200 miliona evra.

Sledeće godine, najavio je Gak, biće započeti radovi na sanaciji, rekonstrukciji, obnovi još deset škola ukupne vrednosti oko 600 miliona dinara.

Dodao je da su spremni projekti i za kompletne rekonstrukcije još pet škola – OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Vladislav Ribnikar“, Trgovačka škola Stari grad, Sportska gimnazija, Gimnazija Mladenovac.

„Ovo su godine kada Grad Beograd pokazuje kako se zaista brine o deci, i tim tempom nameravamo da nastavimo“, zaključio je Gak, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar