U trendu

Gde su u Srbiji građani bili „najneposlušniji“?

Direktor policije Vladimir Rebić kaže za RTS izjavio je danas da je od početka primene mera za kršenje zabrane kretanja kažnjeno 4.650 osoba. Rebić je za RTS rekao da je od početka zabrane kretanja u petak u 17.00 bilo dosta posla za policiju pošto su građani bili nešto manje disciplinovani nego proteklih vikenda.Od petka u 17.00 do jutros u 7.00 kažnjeno je 425 ljudi što je, prema Rebićevim rečima, oko devet odsto više u odnosu na prošli vikend.

Od kad je počela primena mera kažnjavanja za kršenje policijskog časa procesuirano je 4.650 građana, u proseku 59 na 100.000 ljudi, rekao je Rebić.

Prema njegovim rečima zabrana kretanja se najviše krišila u Pančevu, Valjevu i Kikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru, Kragujevcu.

Direktor policije dodao je da ima neočekivano mnogo povratnika tj. onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja, a kako je naveo dve osobe su meru prekršile četiri puta, šest osoba je tri puta kažnjeno, a 19 osoba dva puta.

Rebić je rekao da je jedan građanin u roku od 15 dana četiri puta prekršio propise, a pored novčane kazne osuđen je i na 60 dana zatvora i sada je u Padinskoj Skeli.

Prvi put je kažnjen u Surčinu 31. marta sa 50.000 dinara, ali je 4. aprila izazvao saobraćajnu nesreću a imao je 1,1 promil alkohola u krvi i zbog kršenja policijskog sata kažnjen je sa 100.000 dinara, rekao je Rebić.

Taj građanin za četiri dana ponovo je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, pa je kažnjen sa 150.000 dinara, i za vreme dok je bio na trežnjenju u stanici, prema Rebićevim rečima polomio je inventar MUP-a.

On je zatim, dodao je Rebić, potpisao sporazum o priznanju krivice pa je osuđen na četiri meseca kućnog zatvora, ali je 13. aprila ponovo zatečen da krši policijski čas i to sa 1,4 promila alkohola u krvi pa je kažnjen sa 150.000 dinara i 60 dana zatvora.

„Tako da je za 390.000 dinara oštetio porodični budžet i zasigurno je izgubio vozačku dozvolu. To je jedno nerazumno ponašanje“, napominje Rebić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)