Gerontodomaćice pomažu najstarijima u procesu vakcinacije

BEOGRAD – U narednih nekoliko dana više od 2.300 korisnika usluge „Pomoć u kući“ preko gerontodomaćica biće kontaktirani i obavešteni o procesu imunizacije, a ukoliko budu zainteresovani biće im pružena pomoć pri prijavi na portalu eUprava, kao i prilikom odlaska na mesto imunizacije.

Zaposleni u Gerontološkom centru Beograd će sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i uz njihovu podršku i nalog kontaktirati i pomoći sve korisnike usluge „Pomoći u kući“ grada Beograda, izjavila je za Tanjug gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, dodajući da će za teško pokretljive i nepokretne korisnike biti omogućena, u saradnji sa domovima zdravlja, imunizacija u njihovim kućama.

„Važno je da vodimo računa o tim korisnicima koji su sami. To su uglavnom staračka, samačka domaćinstva, deca su im u inostranstvu tako da na taj način želimo da pomognemo i onima koji nemaju bliže srodnike uz sebe da znaju da Grad Beograd vodi računa i o njima“, navela je gradska sekretarka.

Nakon što ih obaveste o procesu imunizacije i prijave ukoliko to žele, svaki korisnik će biti u obavezi da sa svojim izabranim lekarom proveri sve u vezi zdravstvenog stanja i izabere vakcinu, kaže Stanisavljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.