U trendu

Glavaš: Doček na otvorenom uz epidemiološke mere

BEOGRAD – Doček Nove godine ispred Narodne skupštine i na Beogradu na vodi održaće se uz poštovanje epidemioloških mera, rekao je gradski sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš i najavio da će od 29. do 31. decembra od 17 sati u Beogradu biti izmenjen režim saobraćaja zbog novogodišnjih programa.

Glavaš je podsetio da je, bez obzira što su novogodišnji skupovi na otvorenom, upotreba zastitnih maski obavezna i naveo da je Grad Beograd obezbedio 50.000 zaštitnih maski, koje će biti podeljene svima koji požele da dočekaju Novu godinu na sceni ispred Doma Narodne skupštine.

Istakao je da će se na koncerte ulaziti preko dezinfekcionih punktova, na kojima će biti postavljene dezobarijere i sredstva za dezinfekciju ruku.

„Meriće se temperatura i ukoliko je neophodno Grad je obezbedio punkt za brzo testiranje na Trgu Nikole Pašića, koji će biti postavljen neposredno pre početka 31. decembra“, kazao je Glavaš za TV Pink.

Naveo je i da se kapije otvaraju u 19.00 sati, kao i da program počinje u 20.00 časova i da će trajati do jedan sat posle ponoći.

Pozvao je da građane da dočekaju Novu godinu u centru grada, podsećajući na mere koje će se sprovoditi.

Takođe, Glavaš se osvrnuo na nedozvoljena sredstva i predmete i mere bezbednosti koje će biti sprovedene za vreme skupova u Beogradu.

„Zabranjano je donositi predmete kojima se mogu naneti povrede, staklenu ambalažu i bilo kakav tip oružja.
Ono što je najvažnije zabranjeno je donositi pirotehnička sredstva“, poručio je Glavaš.

Najavio je da je za novogodišnju noć Grad organizovao niz specijalnih efekata, kako na sceni, tako i u Pionirskom parku, gde će u ponoć biti ispaljen vatromet.

Kazao je da će doček na otvorenom biti organizovan i na Beogradu na vodi i dodao da je i na toj lokaciji planiran početak programa u 20 sati, kao i da će u ponoć biti ispaljen vateromet iz parka Republike Srpske.

Što se tiče saobraćaja Glavaš je rekao da Beograđane očekuje niz izmena u režimu saobraćaja već od večeras, kada će se održati najavljeni rok koncerti.

„Od 17.00 časova biće zatvoren prilazak od Igumanove palate ka Trgu Nikole Pašića, biće zabranjeno skretanje iz tunela ka Trgu Nikole Pašića od 18 sati, dok će od 20 časova biti obustavljen saobraćaj iz pravca bulevara Kralja Aleksandra“, naglasio je Glavaš.

Kada je u pitaju sam doček 31. decembra Glavaš je istakao da izmene u režimu saobraćaja počinju od 17 časova i kazao da će zona zatvaranja saobraćaja za novogodišnju noć biti mnogo veća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.