U trendu

Glavaš: Finalne pripreme za pustanje u saobracaj brzog voza

BEOGRAD – U toku su finalne pripreme – pranje, čišćenje i sredivanje svih prostora na železničkim stanicama kako bi sve bilo spremno za subotu kada zvanično počinje železnički saobraćaj na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, izjavio je gradski sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Kako bi sve bilo spremno za puštanje u saobraćaj brzog voza u Beogradu je uređeno osam železničkih stanica koje imaju potrebnu opremu, pristupne saobraćajnice, a uređeni su i travnjaci i nova parking mesta.

„Veliki apel svim sugrađanima jer su svi železnički tokovi bili u prekidu, a građani su navikli, iako je to zabranjeno, da prelaze preko železničke infrastrukture. Treba da se koriste prelazi koji su za tu namenu, saobraćajna signalizacija i uputstva ‘Železnice Srbije’ kako ne bi došlo do povređivanja na prilazima, prelazima i prolazima“, rekao je Glavaš za Tanjug.

Naveo je da je Grad Beograd napravio novu autobusku stanicu u ulici Bulevar heroja sa Košara i da su linije javnog gradskog prevoza prilagođene novim linijama i Beovoza, ali i brzog voza kako bi građani stigli brzo i bezbedno do železničkih stanica.

„Ovo je samo jedna faza pošto se očekuje da ovaj projekat poveže Beograd i sa Mađarskom i da za nekoliko godina imamo bržu vezu prestonice i ostalih evropskih gradova“, rekao je Glavaš.

Novi red vožnje biće objavljen na sajtu Grada Beograda u subotu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar