U trendu

Govor koji je rasplakao CELU Srbiju (video)

Jedan od najupečatljivijih trenutaka ceremonije obeležavanja godišnjice NATO agresije u Nišu bilo je obraćanje Slađana Vučkovića, pirotehničara, penzionisanog zastavnika prve klase, koji je prilikom čišćenja terena od kasetne municije izgubio obe ruke. Pogledajte njegov govor.

Govor koji je rasplakao Srbiju: Nisam brinuo za sebe, vojnik sam!

Govor koji je rasplakao Srbiju: Nisam brinuo za sebe, vojnik sam!https://sptnkne.ws/majE

Gepostet von Sputnik Srbija am Sonntag, 24. März 2019

Slađan Vučković je tokom obeležavanja početka bombardovanja u Nišu rekao da se NATO pre 20 godina drznuo na kukavički čin — da napadne sve nas, našu decu, našu zemlju, malu ali ponositu, prenosi RTS.

Na današnji dan pre 20 godina Slađan je bio na terenu u sklopu redovnih aktivnosti vojske. Njegov posao bio je da uništava ubojita sredstva. Tada se naizgled mirno popodne pretvorilo u agoniju.

„Nisam brinuo za sebe, dao sam zakletvu državi još 1982. kao pitomac vojne škole. Brinuo sam za porodicu, suprugu i dvoje dece. Ćerka je tada imala nepunih deset, a sin nepunih pet godina“, rekao je Slađan Vučković.

Seća se da je 15. aprila bilo prohladno popodne kada je čistio teren od bombi. Očistio je 106, a onda je na red stigla i ta 107, koja mu je promenila život.

U eksploziji te bombe ostao je bez obe ruke i jedne noge.

„Sećam se eksplozije i dima i kako pokušavam da nađem naočare… Krv mi se slivala niz lice, ali vidim da kolege trče prema meni. Ne osećam fizičku bol, samo bol u duši. Sada više nikad neću moći da pomilujem decu, da ih učim da crtaju, pišu, da igramo košarku“, ispričao je zastavnik prve klase u penziji Slađan Vučković.

Tada su, kaže, deca još bila mala, a na njemu je bio veliki teret — kako im objasniti da im je tata drugačiji jer je radio svoj posao i uništavao bombe koje su tate neke druge dece poslale na nas.

„Posle nekoliko meseci deca su mi došla u posetu. Bio sam presrećan što ih vidim, ali i tužan što više ne mogu da ih uhvatim za ruku. Kada su otišla, plakao sam…“, ispričao je Slađan Vučković.

Njegova deca su, ističe, prerano odrasla i suočila se sa surovom stvarnošću koju donosi rat.

„Nikad nisam oprostio NATO agresiju. Koliko je porodica uništila… Neka je žrtvama slava i večno im hvala“, ovim rečima Slađan Vučković završio obraćanje u Nišu.

(Sputnjik)

7 komentara
 1. Anonimni

  Ovaj qrton od drzave nije u stanju da coveku obezbedi proteze

 2. Anonimni

  Opet ce da place psihopata.

 3. Anonimni

  U napadima NATO je MNOGO koristio MUNICIJU SA osiromašenim URANIJUMOM , odavno zabranjene KASETNE i EKSPLOZIVNE VAZDUŠNE BOMBE , od kojih MNOGE N I S U e k s p l o d i r a l e i j JOŠ UVEK — >>>>> LEŽE U Z E M L J I , i prete nam i dalje i UCENJUJU , okupirali su KOSOVO i METOHIJU !!!! Bože pomozi Srbiji!

 4. Anonimni

  NIKADA NEĆU OPROSTITI NATO UBICAMA , MONSTRUMIMA I ŠTETOČINAMA ZA UNIŠTAVANJE SRBIJE I OKUPACIJU KOSOVA I METOHIJE , TRAŽIM ODŠTETU ZA SRBIJU OD 19 ZEMALA NATO, BOŽE POMOZI SRBIJI ! DA -Nikad nisam oprostio NATO agresiju. Koliko je porodica uništila… Neka je žrtvama slava i večno im hvala“,

 5. Milan

  Bog ti dobro dao a ovim pederima što se sprdaju sa tvojom nesrećom dabogda im decu ista sudbina zadesila.

 6. Anonimni

  bog ti pomogao, i tebi i drugim unesrecnima, junace!

 7. Anonimni

  gace su mimokre od placa

Napišite komentar