Grad Beograd i opština Surdulica pomoćiće porodicama dece

BEOGRAD – Za porodice sedmoro dece, od kojih je jedno dete preminulo od posledica požara koji je nedavno izbio na Čukarici, Grad Beograd i opština Surdulica obezbediće jednokratnu materijalnu pomoć i preuzeće brigu o njima, poručeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Zorana Radojičića i predsednice opštine Surdulica Aleksandre Popović.

Radi se o četiri porodice kojima je Surdulica mesto prebivališta, a jedna je sada u Beogradu, rekao je Radojičić i zahvalio predsednici opštine na zalaganju da se tim porodicama pomogne.

„Razgovorali smo o zakonskim mogućnostima i okvirima u kojima pomoć i inicijativa mogu da se izraze. Ovo je pitanje celog društva, ovo jeste tema i za republiku i za Surdulicu i iza Beograd“, poručio je Radojičić.

Kako kaže, jednokratna materijalna pomoć je samo početak, a nastaviće da se prati stanje dece koja su u ovom trenutku u bolnici, od kojih je dvoje u teškom stanju.

Popović je istakla da će se tražiti zajedničko rešenje, kako lokalne samouprave, tako i društva da se pomogne tim ljudima.

„Grad Beograd i opština Surdulica pružiće svu vrstu pomoći, materijalnu pomoć, pravnu, porodičnu podršku i sve ono što je neophodno za što brži oporavak dece i vraćanje u normalne tokove života“, navela je Popović.

Povređena deca su uzrasta od šest do 15 godina, a jedno dete je preminulo u Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova“ usled posledica teških opekotina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.