U trendu

Grad Beograd izrazio zahvalnost svom komunalnom sektoru

BEOGRAD – Grad Beograd je danas defileom komunalnih mašina i skupom ispred Skupštine grada obeležio Dan komunalne delatnosti – sektora u kome svakodnevno, i vikendom i praznikom, vredno radi vojska od 20.000 ljudi.

Na prostoru ispred Skupštine Beograda gde su na nekoliko desetina minuta bile parkirane mnoge komunalne mašine zamenik gradonačelnika Goran Vesić zahvalio se komunalcima u ime Beograđana i Beograđanki što obavljaju izuzetno važan posao za funkcionisanje glavnog grada.

Predsednik sindikata u komunalnoj delanosti Aleksandar Radojević istakao je da je Vesić presudno pomogao da beogradski komunalni sektor ima svoj dan i pozvao i druge opštine i gradove da slede taj primer.

Obraćajući se radnicima u komunalnom sektoru Vesić je naveo da se za njihov posao zahvaljujući kome Beograd živi niko ne daje priznanja te da ih se građani sete tek ih nema.

On je istakao da su solidarnu novčana pomoć koju dobijaju radnici u ovom sektoru zaradili, te da to i nije pomoć.

Naveo je da je srećan što Beograd dobro finansijski stoji pa može da isplati pomoć, ulaže u komunalne mašine i opremu, kao i u poboljšanje uslova rade.

Rekao je da će biti još bolje, te da će biti nabavljeno još opreme a da rast plata zavisi od daljeg rasta ekonomije Beograda i Srbije.

Vesić je poručio da je za dalji napredak komunalnog sektora važno da se podrži napredak Srbije i Beograda, a za glavni grad naveo da poslednjih godina ima najveći skok u istoriji.

Komunalcima je poručio da će uvek stajati iza njih i naveo da je Beograd zajednička kuća zaposlenih i gradske vlasti, te da sa sindikalcima tih firmi zbog toga nikad ne pregovara nego razgovara.

Radojević je istakao veliku složenost komunalnih poslova i ocenio da je obeležavanje Dana komunalnih delatnosti prilika da do svesti o tome dođu i Beograđani.

Ocenio je da majstori na terenu dok obavljaju svoj komunalni posao zaslužuju da ih građani ponude kafom ili vodom.

Radojević je istakao i da je po Danu komunalne delatnosti Beograd jedinstven u svetu, a da je taj dan prihvatio i republički sindikat u kome je 90.000 članova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.