U trendu

Grad Beograd na samitu u Tirani

TIRANA – Beograd se svake godine sve više razvija i intenzivno se radi na infrastrukturi grada u cilju poboljšanja uslova života građana, kao i na korist turista koji posećuju srpsku prestonicu, izjavio je danas član Gradskog veća Fadilj Eminović u Tirani.

On se u tom gradu sastao sa gradonačelnicima i predstavnicima glavnih gradova koji učestvuju na četvrtom Samitu gradonačelnika Centralne i Istočne Evrope i Narodne Republike Kine (17+1), navodi se u saopštenju Gradske uprave.

U Gradskoj skupštini u Tirani organizovan je prijem i razgovor sa gradonačelnikom albanske prestonice Erionom Veliajom o razvoju glavnih gradova i problemima sa kojima se suočavaju.

Eminović je poklonio grb grada Beograda gradonačelniku Tirane koji je, nakon razgovora, pozvao predstavnike i gradonačelnike gradova da zasade po jedno stablo, kako bi ukazali na važnost očuvanja životne sredine i učvršćivanja prijateljstva između gradova, dodaje se u saopštenju.

Četvrti Samit gradonačelnika glavnih gradova Centralne i Istočne Evrope i Narodne Republike Kine (17+1) održava se na temu „Urbani održivi razvoj“, počeo je juče, a završava se sutra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.