U trendu

Grad Beograd nije učestvovao u rušenju dela Savamale

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da nijedna gradska služba nije učestvovala u rušenju dela Savamale na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice, saopšteno je iz gradske uprave.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je juče pismo gradonačelniku i pozvao gradske vlasti da objave sve informacije o okolnostima pod kojima je u noći 25. aprila porušen deo Savamale.

Mali je u odgovoru Šabiću naveo da je po dobijanju pisma, kojim je poverenik ukazao na sumnju u nezakonito postupanje, odnosno kršenje ljudskih prava zatražio informacije od nadležnih gradskih službi povodom tog dogadjaja.

„Nakon dobijenih povratnih informacija mogu da vas obavestim da nijedna gradska služba nije postupala navedene večeri, niti su predstavnici neke od gradskih službi bili na terenu te večeri na navedenoj lokaciji. Dakle, potvrdjujem da grad Beograd nema nikakve veze sa dogadjajem o kome ste obavešteni od strane gradjana“, naveo je Mali.

On je dodao da lično smatra da navodi iz Šabićevog dopisa upućuju na to da je potrebno obratiti se državnim organima u čijoj je isključivoj nadležnosti postupanje po ovakvim informacijama.

Šabić u pismu gradačelniku naveo da je od gradjana dobio informaciju da je „oko 30 ljudi koji su bili maskirani, sa fantomkama na glavama i naoružani palicama, sprovelo, sa tri bagera, rušenje objekata koje su koristili privatni korisnici u površini od oko 1.000 kvadratnih metara“ i da su prethodno „vezali noćnog čuvara i oduzeli mu mobilni telefon“.

Dodaje se da je prema tim informacijama, policija, odbila da izadje na uvidjaj, upućujući gradjane na Komunalnu policiju, uz obrazloženje da je Komunalna policija u tom rušenju i učestvovala. Komunalna policija je demantovala navode policije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar