U trendu

Grad: Građani zadovoljni Vrabac servisom

BEOGRAD – Članovi Gradskog veća Zoran Adamović i Elena Bilić razgovarali su danas na Obilićevom vencu sa građanima koji koriste „Vrabac servis“, kako bi se uverili u prednosti ove besplatne usluge koju je omogućio Grad Beograd.

Adamović je, kako prenosi Beoinfo, podsetio da „Vrabac servis” vozi rutom dugom 2,2 kilometra na kojoj ima osam stajališta, da vozila saobraćaju u intervalu od po deset minuta i da mogu da prevezu sedam putnika.

„Najvažnije nam je da su građani veoma zadovoljni, ali i turisti koji iz druge perpektive mogu da više naš grad. Takođe, zadovoljni su i stariji koji lakše mogu da se prevezu u ovoj pešačkoj zoni, ali i mladi kojima je ovaj vid prevoza veoma zanimljiv“, ocenio je Adamović.

Prema njegovim rečima „Vrabac servis“ je veoma praktično rešenje za pešačke zone s obzirom da je u planu da se u centru grada i dalje radi na njenom proširenju.

Dodao je i da trenutno saobraća četiri vozila i da će biti nabavljeno još, ukoliko bude potrebno.

„Važno nam je da omogućimo građanima besplatan prevoz na ekološki način i da tako dobiju šansu da u centru vrlo brzo završe svoje obaveze ili turistički upoznaju naš grad“, rekao je on i dodao da će nastaviti da se trude da Beograd bude moderan grad i da ga unapređuju u svim njegovim segmentima.

Odbornik u Skupštini grada Radoslav Marjanović je naveo da je iz razgovora sa vozačima ovih vozila saznao da su ljudi veoma zadovoljni, a da je turistima posebno interesantan s obzirom da ovakav prevoz ima samo pet gradova u Evropi.

On je podsetio da je rekonstruisan i Obilićev venac, za koji je rekao da je sada prelepa pešačka zona, koja se nadovezuje na rekonstruisan Park vojvode Vuka, pešačku zonu na Topličinom vencu i preuređen Kosančićev venac.

„U centralnom delu grada rekonstruisano je više od 200 fasada i sa ovim pešačkim zonama dobili smo jednu potpuno obnovljen deo. Ako se građani sete kako je izgledao Obilićev venac koji je bio samo parking, videćete da je njegov izgled potpuno promenjen i da je sada ovde više od 100 stabala“, poručio je Marjanović.

Marjanović je podsetio i da je aktiviran sistem potapajućih stubova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.