U trendu

Grad Kraljevo počeo saradnju s Fondacijom Tijana Jurić

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić, otac ubijene devojčice po kojoj je ta Fondacija nazvana, danas je u Kraljevu sa gradonačelnikom Predragom Terzićem dogovorio dalju saradnju u oblasti bezbednosti dece na internetu i u otvorenom prostoru.

„Želim da istaknem da mi podršku grada Kraljeva tražimo kao institucionalnu i tehničku. Nismo došli ovde da tražimo finansijsku ili bilo kakvu sličnu pomoć, već da ono što mi radimo okupljajući najstručnije ljude u našoj zemlji, govore o bezbednosti dece što na internetu, što na ulici“, kazao je Jurić.

On je dodao da Fondacija „Tijana Jurić“ nastoji da omogući da stručnjaci razgovaraju sa decom i socijalnim radnicima, kako bi im se ukazalo na njihovu bezbednost.

„Moja je inicijativa bila da obidjem sve škole u Kraljevu i okolini, i da razgovaramo sa decom u vezi bezbednosti na internetu, trgovine ljudima sa svim našim edukacionim predstavama, kao što smo danas bili u osnovnoj školi ‘Sveti Sava'“, rekao je Igor Jurić.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je ocenio da inicijativa i napori Igora Jurića posle ubistva njegove kći Tijane, daje nadu gradjanima u borbi protiv takvih pojava.

„Današnji razgovor nama kao gradjanima i ljudima daje nadu, jer (Igor Jurić) nije čovek koji je posle tragične pogibije svoje ćerke svoj bol za njom pretočio u udaljavanje od ljudi, već je dobio snagu da pokaže deci da bi trebalo da se izbore sa opasnošću koje ih vrebaju u stvarnom i virtuelnom svetu“, rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, Grad Kraljevo želi da pomogne toj Fondaciji zbog svih dečaka i devojčica iz tog grada.

„Mi ćemo biti tehnička podrška toj fondaciji, kako bi njima omogućili da sa svojim saradnicima dolaze u naše škole, organizuju različite predstave i radionice, i da kroz druge načine pomognemo našoj deci da se izborimo sa onim ljudima koji nisu dobri i nastoje da ih iskoriste“, izjavio je gradonačelnik Kraljeva.

Igor Jurić je naveo da je posle obilaska vojvodjanskih škola, Kraljevo prvi grad u tom delu Srbije u koji je poželeo da dodje, upravo zbog velike podrške koju je od Kraljevčana dobijao u najtežim momentima, neposredno posle ubistva njegove ćerke Tijane Jurić.

Petnaestogodišnju Tijanu Jurić uz Subotice, krajem jula 2014. godine, ubio je Dragan Djurić mesar iz Surčina, koji se sada nalazi na izdržavanju kazne od 40 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.