U trendu

Građani blokirali autoput i Avalski put jer nemaju vodu

Stanovnici podavalskih naselja kod Beograda, koji nemaju vodu već nekoliko dana, danas su blokrali autoput kod Vrčina i Avalski put.

Informaciju o blokadi autoputa nezvanično je potvrdio izvor agencije Beta iz Ministarstva unutrašnjih poslova. U Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) potvrdili su da je do blokade saobraćaja došlo kod ulaska u naselje Zuce oko 17 sati, zbog čega gradski i prigradski saobraćaj u tom delu grada uopšte ne funkcioniše.
„Naši autobusi na liniji 408 uopšte ne funkcionišu u tom delu grada, a jedan autobus je zarobljen u gužvi“, rekli su Beti dispičeri u GSP-u i dodali da nemaju informacije kada bi moglo da dođe do normalizacije saobraćaja.

Kako je javio novinar agencije Beta, ne funkciniše ni prigradski prevoz, odnosno ne idu ni Lastini autobusi.

Jedna Beograđanka požalila se da kod naselja Jajinaca čeka autobus duže od sata, i da je putnicima na stanici prišao čovek prevoznika Laste, koji ih je obavestio o protestu građana i rekao da ne zna kada će doći autobus.

Prema pisanju medija, pojedina podavalska naselja nemaju vodu već sedam dana, a preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je danas apelovalo na stanoništvo da vodom iz vodovoda ne zaliva useve i zelenilo, da ne puni bazene i ne rashlađuje pločnike, jer u pojedinim rubnim područjima Beograda već ima poremećaja u snabdevanju vodom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar