U trendu

Gradi se kuca za samohranu majku devetoro dece iz Surcina

BEOGRAD – U surčinskom naselju Boljevac počeli su radovi na izgradnji montažne kuće za samohranu majku sa devetoro dece, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, porodica Jelić će moći da se useli najkasnije za mesec dana.

Vesić je podsetio da je u prethodnom periodu pokretnom kancelarijom posetio dve porodice, Jelić, samohranu majku devetoro dece i Bulović sa četvoro dece i obećao da će pomoći da reše stambeno pitanje.
„U pitanju je porodica Jelić sa devetoro dece i porodica Bulović sa četvoro dece. Dve porodice kojima je spletom različitih okolnosti potrebna pomoć društva“, kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da je gradska Fondacija za decu i mlade „Gnezdo“ obezbedila donatore koji će postaviti montažnu kuću od 130 kvadrata za porodicu Jelić.

Naveo je da opština Surčin gradi temelje za kuću i da je rođaka porodice Jelić kupila plac, dodajući da će se zajedničkim radom i voljom omogućiti da porodica dobije krov nad glavom.
„Već se radi kuća za porodicu Bulović, tako da ćemo u narednih mesec dana rešiti životni problem porodice. To jeste suština postojanja politike, da ljudi koji su na javnim funkcijama zajedno sa nekim drugim ljudima koji imaju kompanije i mogu da pomažu onim ljudima kojima je pomoć potrebna’, kazao je Vesić novinarima.

Direktorka Fondacije „Gnezdo“ Tanja Popović rekla je da će montažna kuća porodice Jelić imati 130 kvadrata, dok će kuća koja se gradi za porodicu Bulović imati 90.

„Zahvalna sam Vesiću na inicijativi da se osnuje ova Fondacija koja pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekla je Popović.

Dodala je da je pre dve nedelje Fondacija potpisala ugovore sa pet porodica srpskog porekla iz Majskih Poljana, koje će, kako je rekla, dobiti kuće za tri meseca.
Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da ta opština finansira izgradnju temelja, te da posle toga sledi postavljanje montažne kuće.

„Porodica Jelić je dugo na teritoriji ove opštine, Nikolina se lavovski borila za svojih devetoro dece. Crkva i opština pomažu ovoj porodici“, kazao je Šuša.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.