U trendu

Gradi se vrtić u Belom polju, uskoro i u Bariču

OBRENOVAC – U obrenovačkoj mesnoj zajednici Belo Polje u toku su radovi na izgradnji vrtića, po čijem završetku su planirani i radovi na izgradnji obdaništa u mesnoj zajednici Barič.

Time bi na teritoriji opštine Obrenovac bio rešen problem smeštaja dece u vrtiće jer će izgradnjom novih obdaništa biti obezbeđen dovoljan broj raspoloživih mesta u jaslenim, vrtićkim i predškolskim grupama, navodi se na sajtu te opštine.

Precizira se da će vrtić u Belom Polju imati 200 mesta za upis dece različitog uzrasta, a predviđene su tri jaslene, tri vrtićke i dve predškolske grupe.

Pomoćnik predsednika opštine Obrenovac Dragan Blažić kaže da se građevinski radovi odvijaju u više faza i da je više od 60 odsto svih radova već završeno.

Naveo je da je planirano opremanje novoizgrađenog objekta u julu do kada će, dodaje, građevinski radovi biti završeni.

Kada je u pitanju izgradnja vrtića u Bariču, navodi se da će radovi uskoro početi i da će to biti objekat veličine oko 1.800 metara kvadratnih, sa više od 200 raspoloživih mesta za upis dece.

„Radove smo ubrzali i zbog toga što je u međuvremenu obezbeđena potrebna dokumentacija za izgradnju vrtića u Bariču“, rekao je Blažić.

Tokom radova na izgradnji tog vrtića, deca iz Bariča biće smeštena u novoizgrađen vrtić u Belom Polju, naveo je i dodao da se očekuje da obdanište u Bariču bude izgrađeno za godinu dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.