U trendu

Gradjani nastavljaju protest na Karaburmi zbog smrti dečaka do ispunjenja zahteva

Nekoliko desetina gradjana i danas blokira Ulicu Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma, a najavili su da će protest zbog smrti dečaka kojeg je na tom mestu udario automobil, trajati do ispunjenja njihovih zahteva.

Jedan od učesnika protesta Lazar Pavlović rekao je agenciji Beta da je protest organizovan kako bi slučaj dečaka Stefana bio poslednji sa takvim ishodom.

„Blokada traje od četvrtka, smenjujemo se i uvek neko ostaje tamo“, rekao je Pavlović i dodao da će biti istrajni u protestu dok njihovi zahtevi budu nedvosmileno ispunjeni.

Povodom najave ministarke pravde Maje Popović da će inicirati ispitivanje odgovornosti postupajućeg sudije, Pavlović je kazao da gradjani traže i da se taj postupak uradi što hitnije.

Policija obezbedjuje taj deo naselja, a saobraćaj je preusmeren u Višnjičku ulicu.

Gradjani su se okupili u toj ulici u četvrtak, pošto je devetogodišnji dečak preminuo nekoliko dana nakon što je na njegovog oca (43), brata (5) i njega naleteo automobil, a vozač pobegao s mesta nesreće.

Nakon odredjivanja pritvora vozaču, gradjani su zatražili da se utvrdi odgovornost i sankcioniše sudija koja je pustila da se brani sa slobode osumnjičeni za tu saobraćajnu nesreću.

Grupa gradjana koja protestuje u Marijane Gregoran ocenila je u subotu u saopštenju da je sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmila Djerić donela „sramnu odluku“ kada je pustila osumnjičenog Lazara G. da se brani sa slobode, i time dovela do „posledično velikog uznemirenja gradjana Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar