U trendu

Gradjani Srbije biće oslobodjeni putarina u S. Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta

Svi srpski gradjani biće oslobodjeni plaćanja putarina u Severnoj Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta u znak zahvalnosti, najavio je danas ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

On je to rekao u Beogradu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, sa kojim je dogovorio strateško partnerstvo sa „Torlakom“ oko nabavke vakcina.

„Vlada Republike Severne Makdonije će doneti odluku da svi srpski gradjani budu oslobodjeni plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta. To je sezona u kojoj veliki broj srpskih gradjana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj“, rekao je Filipče.

Ministar zdravlja Severne Makedonije se zahvalio u ime vlade i makedonskih gradjana „bratskom srpskom narodu na značajnoj donaciji vakcina, procesu koji je organizovan zahvaljujući ministru Lončaru, premijerki Ani Brnabić i posebno predsedniku Aleksandru Vučiću“.

„Zahvaljujući tim vakcinama mi smo počeli proces imunizacije. Dozvolite da izrazim i zahvalnost što je Srbija širom otvorila vrata da budu vakcinisani i naši gradjani, zajedno sa srpskim, i time napravila veliki čin prijateljstva posebno u vreme kada nigde u svetu vakcine ne stižu niti potrebnom, niti poželjnom brzinom, a taj proces Srbija je radila fenomenalno“, rekao je Filipče.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.