U trendu

Gradjevinski radovi u Ćupriji vredni više od 300 miliona dinara

U opštini Ćuprija u toku su gradjevinski radovi na šest lokacija, a ukupna vrednost tih infrastrukturnih investicija je oko 320 miliona dinara.

Najveće gradilište i najvažnija investicija Ćuprije je izgradnja Atletskog stadiona.

Završeni su najgrublji radovi, kao i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže, a trenutno se izvode radovi na tribini broj 4, nakon čega će se raditi atletske staze i kompletna sportska infrastruktura.

Ukupna vrednost radova je 140 miliona, a biće gotovi krajem godine.

Druga kapitalna investicija je revitalizacije puta Ćuprija – manastir Ravanica.

Radovi obuhvataju novu kolovoznu traku kroz selo Senje, dva nova parkirališta za manastir i jednu pešačku stazu koja će parkirališta povezivati sa manastirom, a vrednost radova je 85 miliona dinara.

U toku je i rekonstrukcija trotoara u ulici Kneza Miloša, od Slavije ka centru grada ukupne dužine 850 metara.

Pre popločavanja, zamenjena je kompletna vodovodna mreža, postavljena je podzemna kablovska i telekomunikaciona mreža i nova ulična rasveta.

Ukupna vrednost te investicije je 60 miliona dinara.

Takodje su u toku i radovi na postavljanju trotoara u ulici Stanoja Glavaša, čija je vrednost 3,7 miliona.

Na gimnaziji u Ćupriji u toku su radovi na poboljšanju energetske efikasnosti koji podrazumevaju postavljanje termoizolacije, zamenu olučne instalacije i izradu nove fasade.

Vrednost investicije, koja će omogućiti znatne uštede, je 20 miliona dinara.

Početkom sedmice počeli su radovi na zameni funkcionalnog i dekorativnog osvetljenja na mostu na Velikoj Moravi u Ćupriji čija je vrednost 12 miliona dinara.

Svi radovi će biti završeni u ovoj kalendarskoj godini, a u medjuvremenu će u Ćupriji i selima biti otvoreno još nekoliko novih gradilišta.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.