U trendu

Gradonačelnik Radojičić čestitao Praznik rada

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je danas sugrađanima 1.maj – Praznik rada.

„Beograd i cela naša zemlja, uprkos teškom vremenu punom izazova na globalnom nivou, imaju čime da budu zadovoljni kada je reč o poslovnim i privrednim rezultatima. Uspeli smo da održimo nivo ekonomskog rasta, investicionog potencijala, i razvoja privrede, uvek vodeći računa o poštovanju prava radnika“, naveo je Radojičić.

Istakao je da je ovaj praznik simbol radničke solidarnosti, borbe za prava radnika i bolje uslove rada, a da su principi i načela radničkog aktivizma načela koja društvo vode u bolju budućnost.

„Zato su i prioriteti Grada Beograda – stvaranje još povoljnijeg poslovnog ambijenta, dalje privlačenje investicija, te poboljšanje kvaliteta uslova za rad i životnog standarda građan“, naveo je gradonačelnik.

On je uputio apel građanima da tokom proslave praznika budu savesni kako prema svom zdravlju, tako i odgovorni kada je reč o ponašanju u beogradskim izletištima, zaštićenim prirodnim dobrima, šumama i zelenim površinama, kako bi očuvali prirodu i turističke dragulje naše prestonice.

„Oni trebaju i posle prvomajskih praznika da ostanu lepi i uređeni kao što smo ih i zatekli. Pravila ponašanja u prirodi nisu tu kako bi ograničila i sprečila građane da uživaju u prirodi, već da ih podsete da moraju da čuvaju svoju životnu sredinu. Još jednom, želim svim građanima da ove praznike provedu u zdravlju, miru i dobrom raspoloženju“, navodi se u čestitki gradonačenika Beograda Zorana Radojičića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.