U trendu

Gradonačelnik Radojičić u poseti Bijeljini

BIJELJINA – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se danas sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem i prilikom zvanične posete obišao radove na novom mostu u Sremskoj Rači i trasi auto-puta Kuzmin–Bijeljina.

„Posebno mi je zadovoljstvo što sam danas sa svojim saradnicima ovde u Bijeljini i što mogu i sam da se uverim u napredak radova“, rekao je Radojičić i dodao da je reč o važnim projektima koji omogućavaju brže kontakte i saradnju između Srbije i Republike Srpske.

Istakao je da je politika Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u prethodnim godinama pokazala sjajne rezultate u ovom domenu.

Radojičić je rekao da novija srpska istorija ne pamti da je bilo toliko investicija, realizovanih projekata, izgrađenih puteva i mostova, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

„Suština je da sada od Beograda do ovog mesta putujemo puna dva sata, a da će se završetkom ovog projekta to vreme smanjiti na jedan sat. Na taj način naši kontakti, aktivnosti i poslovi postaće mnogo lakši, brži i izvodljiviji“, istakao je Radojičić.

Naveo je da je dužina deonice Kuzmin – Sremska Rača 18 kilometara, sa mostom čija je izgradnja počela u oktobru 2019. godine, a vrednost investicije na ovoj deonici je oko 225 miliona evra.

To je, kaže, veoma važan deo auto-puta koji će spojiti zapadni Srem i celu Srbiju sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom, u pravcu ka Sarajevu i Banjaluci, i imaće po dve kolovozne trake sa zaustavnim trakama.

„Predviđeno je da buduća saobraćajnica prolazi kroz naselje Kuzmin sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače, gde je u toku izgradnja mosta preko reke Save u dužini od 1.327 metara“, rekao je Radojičić.

Dodao je da je, pored izgradnje mosta preko reke Save, projektom predviđena izgradnja mosta preko reke Bosut, kao i petlje Bosut i petlje Kuzmin koja predstavlja vezu auto-puta Beograd-Šid sa auto-putem Kuzmin-Sremska Rača.

„Ovde će se nalaziti integrisan granični prelaz čime će se značajno smanjiti saobraćajne gužve na granici“, rekao je Radojičić.

Dodao je da će, kada projekat bude završen, građani Srbije i Republike Srpske biti bliži jedni drugima, a studenti i pacijenti brže putovati i stizati do svojih odredišta što mu je, kako je rekao, kao gradonačelniku, ali i lekaru najvažnije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.