U trendu

Gradonačelnik Šapić razgovarao sa ambasadorom Brazila

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas u Starom dvoru sa ambasadorom Brazila Žoze Mauro da Fonseka Kosta Koutom.

Domaćin i gost razmenili su mišljenja o načinima za poboljšanje saradnje u oblasti kulture, turizma, javnog saobraćaja i privrede.

Sagovornici su se saglasili o potrebi kulturne razmene kako bi se kroz organizovanje događaja u ovoj oblasti dva prijateljska naroda i dva glavna grada, Beograd i Brazilija dodatno približili i promovisali, saopštio je Beoinfo.

Šapić ukazao je na veliki broj tradicionalnih kulturnih manifestacija koje se održavaju u Beogradu i izrazio nadu da će glavni grad Srbije u narednom periodu imati priliku da ugosti veliki broj turista iz ove prijateljske zemlje.

Gradonačelnik Šapić i ambasador Kouto razmenili su mišljenja i o izazovima sa kojima se kao višemilionski gradovi susreću Beograd i Brazilija, poput funkcionisanja gradskog prevoza, koncepta „pametnog grada”, ekologije i zaštite životne sredine.

Posebno je istaknuto da je potrebno dodatno unaprediti privrednu saradnju i razmenu i ukazano na dobru investicionu klimu koju Beograd i Srbija pružaju potencijalnim ulagačima, kao i na ekonomske mogućnosti Brazila kao jedne od najvećih privreda sveta.

Tokom razgovora gradonačelnik Šapić i ambasador Kouto podsetili su na tradicionalno prijateljske odnose dve zemlje i saglasili se da ih treba dodatno učvrstiti saradnjom dve prestonice u oblastima za koje oba grada imaju interes.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.