U trendu

Gradonačelnik Štrpca zatražio pojačane policijske mere

Kako je saopšteno iz policije Kosova, Jevtić se sastao sa regionalnim direktorom policije u Uroševcu, potpukovnikom Basrijem Šabanijem.

„Gradonačelnik Jevtić se zahvalio regionalnoj policiji Uroševca na podršci i upravljanju situacijom tokom i nakon incidenta od 06. januara i ponudio je svoju podršku kako bi u Štrpcu vladalo mirno i bezbedno okruženje za njegove gradjane i zatražio uspostave kontrolnih tačaka u selima Drajkovce i Jažince, povećanje prisustva policije na autobuskim stanicama kada deca dolaze i odlaze iz škole. Takodje je zatražio i povećanje patroliranje policije u glavnim ulicama Štrpca kao i da budu postavljene sigurnosne kamere na važnim mestima i pod nadzorom policije“, navedeno je.

Dodato je da je potpukovnik Šabani uverio gradonačelnika Štrpca da su mere bezbednosti na terenu pojačane.

Takodje je navedeno da će biti napravljena nova analiza za postavljanje sigurnosnih kamera na ključnim mestima u Štrpcu.

„Regionalni direktor Šabani je uverio gradonačelnika Štrpca da je Regionalna policija Uroševca pružila podršku i pomoć policijskoj stanici u Štrpcu, povećala mere bezbednosti na terenu kako bi obezbedila mirno i bezbedno okruženje, da je obezbedila dva kontrolna punkta u selu Drajkovce i Jažince“, navedeno je.

Šabani je takodje istakao da je policija u kontinuitetu radila na Operativnom planu „Bezbednost u školama“, kako bi se obezbedila sigurnost kada učenici dolaze i kada napuste školu, realizovao plan obezbedjenja kultnih objekata, gde se verski objekti svakodnevno obilaze.

„Takodje, regionalna policija će napraviti novu analizu o postavljanju sigurnosnih kamera na ključnim mestima u Štrpcu, koju će nadgledati policija“, saopštila je Regionalna policija u Uroševcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar