U trendu

„Gradska cistoca“ u ponedeljak nastavlja suzbijanje komaraca

BEOGRAD – Sektor ekologije i unapredenja životne sredine JKP „Gradska čistoca“ i u ponedeljak, 15. avgusta, nastavlja akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda uredajima sa zemlje.

Od 21.00 čas do ponoći, ekipe „Gradske čistoće“ vršice tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokalitetima: Slanci, Veliko selo, Lešće, Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav, Brestovik, Banjička šuma, Centralno groblje, SP „Jajinci“, Zemljoradnička ulica, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Pirandelova ulica i Ulica Koste Trifkovica – Zeleno brdo, navodi se na sajtu Gradske uprave.
Za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje, ekipe „Gradske čistoće” koriste preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine.
Takode, preparat je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da gradani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.
Iz ovog preduzeća apeluju na sugradane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovodenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.
Navodi se i da sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.